Ingrediënten (1 persoon)
-
100 g zalm
-
50 g ontpitte komkommer
-
Halve sjalot
-
1 eetlepel geitenkaas
-
1 theelepel gehakte dille
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 theelepel sojasaus
-
Enkele takjes zeekraal
-
Fleur de sel
-
Sap van halve limoen
Bereiding:
1. Snij de zalm eerst in reepjes en daarna in kleine blokjes.
2. Verwijder de pitten van de komkommer en snij de komkommer in even grote blokjes als de zalm.
3. Snij de sjalot zeer fijn.
4. Meng de zalm met komkommer en sjalot. Breng op smaak met fleur de sel, limoensap, olijfolie en wat zwarte peper.
5. Meng de geitenkaas met wat water en limoensap zodat u dezelfde textuur van yoghurt krijgt.
Meng vervolgens met de dille en wat zwarte peper.
6. Neem een dresseerring en vul deze met de tartaar. Stamp goed aan. Leg wat van de geitenkaas met dille naast de tartaar. Als leuke extra kan je wat olijfolie mengen met sojasaus en over het bord verspreiden. Werk af met wat takjes verse dille en zeekraal.
Smakelijk!
Dit recept is ideaal voor mensen die de tweede periode (verzilveringsperiode) van The Rain Diet volgen.