Ingrediënten (1 persoon)
-
2 sjalot
-
Halve liter runderbouillon
-
1 tl. tijm
-
1 blad laurier
-
1 el. mosterd
-
1 el. citroensap
-
30 cl sojaroom
-
3 schorseneren
-
150 g varkenshaas
-
75 g witte shimeji paddestoelen
Bereiding:
1. Versnipper de 2 sjalotjes en laat kleuren in een hoge pan en blus met runderbouillon. Voeg de tijm en de laurier toe en laat inkoken tot 1/3de.
2. Zet de varkenshaas in een oven van 80c°. De binnentemperatuur van het vlees zou 60c° graden moeten bedragen. Dit duurt ongeveer 1uur, naargelang je oven en het stuk vlees. Het vlees moet er wit-roos uitzien, zeker niet rood of volledig wit.
3. Kuis en schil de verse schorseneren. Zet meteen 2 schorseneren in zout water met wat citroen. Snij de andere schorseneer in stukjes en zet net onder met sojaroom. Zet zowel de schorseneer met de room als de schorseneren met het water op het vuur en kook gaar.
4. Zeef de saus en doe opnieuw in de pot. Voeg sojaroom toe op smaak en 1 el. mosterd. Breng op smaak met peper. Indien de saus niet wil indikken kan je wat maïzena toevoegen.
5. Mix de schorseneer in de sojaroom tot een gladde crème. Eventueel zal je wat sojaroom moeten afgieten, anders wordt de crème te liquide. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
6. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en laat goed warm worden. Bak de varkenshaas ongeveer 2 minuten aan elke kant. Zeker niet langer. Je vlees is perfect als de buitenkant krokant bruin is en overgaat van een witte kleur naar een licht roze kleur in het midden. Kruid met peper en zout, en laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
7. Bak ook de paddestoelen bruin in een hete pan met wat olijfolie. Kruid af met peper en zout.
8. Giet de schorseneren af en snij in mooie stukjes.
Smakelijk!
Dit recept is ideaal voor mensen die de tweede periode (verzilveringsperiode) van The Rain Diet volgen.