Ingrediënten (1 persoon)
-
100 g wijting filet
-
Bussel waterkers
-
1 kleine ui of sjalot
-
10 cl vis of kipbouillon
-
2 slahart bladeren
-
3 kleine asperges
-
3 blaadjes kervel
-
1 eetlepel limoensap
-
Zeste van halve limoen
-
1 eetlepel kwaliteit olijfolie
-
Peper en zout
Bereiding:
1. Kuis de kleine ui, maar laat in de schil. Kook de kleine ui 5 minuten in de schil in water. Laat even rusten uit het water.
2. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Bij kleine asperges is schillen niet nodig.
3. Breng de bouillon tot koken. Voeg net voor serveren de waterkers toe die je hebt laten weken in ijskoud water. Blender of mix tot een waterig sausje. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bak de vis op een niet te hoog vuur in wat olijfolie. 1 minuut bakken op beide kanten zou voldoene moeten zijn. Stomen is ook een optie.
5. Meng de lepel olijfolie met het limoensap
6. Kuis de slahart bladeren.
7. Snij de kleine ui in de lengte in twee. Verwijder de schil, de onderkant en het topje. Verdeel de apparte lagen van de ui, maar hou heel.
8. Doe wat waterkerssaus in een diep bord. Leg de vis op de saus met daarnaast op de saus de ui en leg de asperges ‘slordig’ op de vis. Schakeer de slahart bladeren tussen de asperges en de vis zodat ze recht staan. Geef een goede draai van de pepermolen over het bord en strooi nog wat grof zeezout. Besprenkel met de olijfolie/limoen mix en rasp er nog wat limoenzeste over. Werk af met enkele blaadjes kervel.
Smakelijk!
Dit recept is ideaal voor mensen die de eerste periode (afslankingsperiode) van The Rain Diet volgen.