Ingrediënten
-
12 verse Sint-Jacob nootjes
-
12 radijzen
-
1 limoen
-
Handvol verse Koriander
-
Halve limoengras Stengel
-
1 soeplepel geplette gember
-
Extra-virgin olijfolie
-
5cl witte wijn azijn
-
Water
-
2gram agar-agar
-
Zwarte peper
-
Zout
-
Fleur de sel
-
1,5 theelepel Stevia
Bereiding:
1. Laat de nootjes op kamertempratuur komen op een dubbel vel keukenpapier Doe 25cl water in een pot. Snij de halve limoengras in de lengte in reepjes.
2. Snij ook het harde uiteinde af. Doe in de pot met water samen met de geplette gember en de stevia. Laat koken. 5cl water moet verdampen. Doe door een zeef opnieuw in een pot. Voeg 2gram agar-agar toe en breng al roerend aan de kook. Doe het mengsel in een plastiek potje waar je later met je mixer de gel kan mixen. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Wanneer de volledig vloeistof in een vaste gelei is veranderd mix je dit tot je een gladde gel krijgt. Doe de gel in een dresseerbusje.
3. Mix een handvol koriander blaadjes met +-5cl water en +-2theelepels limoensap. Voeg snufje peper en zout toe. Het sap moet egaal fel groen van kleur zijn, met een duidelijke koriander smaak. Het mengsel moet even vloeibaar zijn als water en licht zuur.
4. Snij de radijzen in schijfjes met een dikte van 0.5mm. Snij de onderkant af. De schijfjes moeten rechtop kunnen staan op het bord. 3 schijfjes per persoon. Gebruik ook de bovenkant van de radijs voor decoratie (zie foto).
5. Maak een badje van 50% witte wijn azijn met 50% water en een snufje zout. Laat de radijsschijfjes hierin 10minuten marineren. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
6. Zet alles klaar om te dresseren. Potje met 5cl goede olijfolie+theelepel, dresseerbusje met de gembergel, radijsschijfjes + de topjes van de radijs, potje met sap van koriander+theelepel, fleur de sel.
7. Zet een anti-kleef pan op het vuur met een kleine hoeveelheid olijfolie op een zeer heet vuur. Laat de pan goed opwarmen. Bak de nootjes aan beide kanten. Ze zouden gekleurd moeten zijn aan de buitenkant en rauw maar warm vanbinnen. Leg ze op keukenpapier en werk af met snufje peper en fleur de sel en zeste van limoen.
8. Afwerken: Leg 3 nootjes op een bord in een driehoek. Plaats hiertussen 3 radijsschijfjes en de 3 topjes van de radijs. Spuit 5 à 7 kleine dotjes gembergel tussen en rond de sint-jacob nootjes. Verdeel met een theelepel het koriandersap. Wees voorzichtig want het sap mag niet op de andere ingrediënten komen. Dit oogt slordig. Druppel nu met een theelepel olijfolie op het koriandersap. Een vijftal oliebolletjes op het sap is zeker voldoende.
Smakelijk!
Dit recept is ideaal voor mensen die de eerste periode (afslankingsperiode) van The Rain Diet volgen.