Quinoa met spinazie, oesterzwammen en kalkoen

Home / / Quinoa met spinazie, oesterzwammen en kalkoen

Ingrediënten (1 persoon)

  • 50 gram spinazie

  • 40 gram quinoa

  • 50 gram oesterzwammen

  • 1 sjalot (klein)

  • 100 gram kalkoen

  • 2 theelepels olijfolie

  • peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180c°.

2. Was de spinazie en spoel heel kort de oesterzwammen. Laat de spinazie gewoon uitlekken en de oesterzwammen goed drogen in een handdoek. Snij de oesterzwammen in grove stukken.

3. Kook de quinoa in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.

4. Wrijf de kalkoen in met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de kalkoen 2 minuten op een hoog vuur 

aan elke kant. Zet de kalkoen in de oven voor ongeveer 10 minuten.

5. Versnipper de sjalot fijn en bak samen met de oesterzwammen in 1 theelepel olijfolie. Zorg dat de olijfolie goed verdeeld is over de pan. Kruid met peper en zout.

6. Doe de vochtige spinazie in een pot op een matig vuur. Laat de spinazie ongeveer 2 minuten stomen. De blaadjes moeten net gaar zijn, maar nog heel. Kruid met peper en zout

7. Voor de foto is het gerecht als volgt opgebouwd: neem een dresseervierkant of dresseerring en vul deze eerst met een laagje quinoa. Vul de ring verder met een laagje spinazie en een laagje oesterzwammen. Schakeer hierop de kalkoen.

Smakelijk!

Dit recept is ideaal voor mensen die de derde periode (de regel van twee) van The Rain Diet volgen.

Related Projects
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 016 22 07 95 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.