Definitief ontharen

Home / / / Definitief ontharen

De nummer 1 techniek wereldwijd voor permanente ontharing

Definitieve ontharing was voor velen een droom. Vandaag wordt deze droom werkelijkheid met de techniek van laserontharing ! Laser ontharen is een nieuwe methode die het definitief ontharen heel dichtbij brengt. Na 5 tot 8 behandelingen is tachtig tot negentig procent van de ongewenste haren definitief weg. Bent u het beu om elke maand opnieuw te moeten waxen? Gaf u het op om elke keer opnieuw dezelfde marteling te ondergaan? Dan is definitief ontharen met de laser de oplossing!

Resultaat

De grote meerwaarde die wij bieden is de apparatuur waarmee gewerkt wordt. Hierdoor slagen we er in een hogere temperatuur te ontwikkelen (haarwortels worden bij definitief ontharen door hoge temperaturen uitgeschakeld), zonder hierbij de huid te beschadigen. Dat komt omdat we niet uisluitend met IPL of Laser werken, maar ook met radiofrequentie die een hogere totale warmte genereert onder de huid (en dus niet op de huid).

Hierdoor kunnen we zeer betrouwbare resultaten beloven bij zowel dames als heren, op alle zones van het lichaam.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Hiervoor is het noodzakelijk de haargroeicyclus te begrijpen. Elk haar kent drie groeifasen: anageen (groeifase, het haar hangt vast aan de follikel), catageen (overgang, het haar maakt zich los van de follikel) en telogeen (slapend, het haar is helemaal los van de follikel). Enkel in de anagene fase heeft het haartje contact met de haarfollikel (elk haar groeit in een follikel)  en kan de energie via het haartje (= ‘antenne’) naar de haarfollikel worden geleid en vernietigd worden. Als de follikel vernietigd is kan er geen haar meer in groeien. Bovendien maakt het lichaam na de geboorte geen nieuwe haarfollikels meer aan. Eenmaal weg, altijd weg. Maar enkel haren in de groeifase kunnen dus worden uitgeschakeld, omdat enkel die haren contact hebben met de follikel. Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn, teneinde alle haren vernietigt te krijgen tijdens de groeifase.  Het aantal haren in de groeifase op een bepaald moment is afhankelijk van de zone, geslacht, etniciteit, hormoonhuishouding, …

Wat zou een reden kunnen zijn dat het niet werkt?

Aangezien wij met zeer kostbare apparatuur werken, waarvan de instellingen individueel bepaald kunnen worden, kunnen wij de grootste slaagkans op de markt garanderen. Bovendien vindt er eerst een intake gesprek plaats. Als blijkt dat in uw geval de resultaten niet goed zullen zijn, starten we niet. De enige redenen – buiten de voorzorgen – die in de literatuur en onze ervaring voorkomen waardoor het niet spectaculair aanslaat, kunnen de volgende zijn:

  • Te vroeg beginnen van de behandelingen nadat er vaak is geharst/ geëpileerd. (Hiermee zal rekening worden gehouden).
  • Haarworteltjes die dieper zitten dan 5,5 mm. Want normaliter komen we maar hooguit tot circa 5,5 mm met de warmte, aangezien een haartje zelden dieper zit. Alleen als we met speciale apparatuur voorkoelen kunnen we de energie nog een millimetertje dieper dwingen te gaan, maar dat is dan ook het maximum. Gelukkig komt dit niet vaak voor.
  • Een stoornis in het endocriene stelsel (hormonaal) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden). Dan kan iemand na een paar jaar opnieuw een donslaag krijgen uit slapende haarfollikels.
  • Verkeerde pauzelengtes tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in verschillende groeicycli. Het is niet altijd geschikt om standaard elke 4 weken een behandeling te plannen. (Hiermee zal rekening worden gehouden).
  • Een zeer laag percentage noemt men “non-responders”. Dit zijn mensen die om ongekende reden geheel niet reageren op permanente ontharingsmethodes.

Als deze situaties helemaal niet van toepassing zijn, moet de methode wel aanslaan. Dit geldt voor de techniek die wij toepassen. Uiteraard kan het ook zijn dat de apparatuur niet krachtig genoeg is, ongeschikt is, de instellingen niet per persoon ingesteld kunnen worden, de apparatuur niet voorzien is van een meetinstrument om te controleren of de haarfollikels tijdens de behandeling wel echt vernietigd kunnen worden, enzovoort.

Meer informatie?

Maak een vrijblijvende en kosteloze afspraak voor een verkennend gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we uw vragen beantwoorden en bepalen we de haalbare resultaten. U komt dan ook te weten of deze behandeltechniek de meest aangewezen oplossing voor uw probleem is.

Voorzorgen

Vooraleer u een behandeling kan ondergaan moeten wij eerst uw situatie kunnen bekijken en oordelen of u aan de voorwaarden voldoet voor een succesvolle behandeling. Daarom is het noodzakelijk een intake gesprek te reserveren alvorens u een afspraak voor de behandeling zelf kan maken. Een intake gesprek neemt slechts 15 tot 30 minuten in beslag en is bovendien gratis en vrijblijvend. Na het intake gesprek wordt besloten of u de behandeling kan starten en wanneer.

Tarieven

Definitief ontharen wordt steeds in kuurvorm aangeboden. Na elke behandeling is er een vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam. Het gemiddeld aantal nodige behandelingen voor donkere en stevige haren – onder normale hormonale omstandigheden – bedraagt 6 tot 8, met een interval van 4 tot 15 weken (afhankelijk van de zone op het lichaam en fysiologische aspecten).

Categorie a
bijvoorbeeld: kin, lip, tsstuk wenkbrauwen, bakkebaarden, oorlel, tepelhof, perineum.
1 behandeling: €50
Abonnement (5+1): €250

Categorie b
bijvoorbeeld: oksels, kleine bikini/sliplijn, onderbuik (slip tot navel), bovenbilnaad, bilnaad, handen, voeten, penis, kaaklijn.
1 behandeling: €100
Abonnement (5+1): €500

Categorie c
bijvoorbeeld: billen, onderarmen, bovenarmen, baard, brazilian, schouders.
1 behandeling: €150
Abonnement (5+1): €750

Categorie d
bijvoorbeeld: bovenrug, onderrug, onderbenen, bovenbenen, borst, buik.
1 behandeling: €200
Abonnement (5+1): €1000

Voor deze behandeling kan u niet terecht bij City Wellness Leuven.

Related Projects
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 016 22 07 95 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.